-
Goedkoop eten
Goedkoop eten?
Het simpelste is natuurlijk altijd de Hollandse maaltijd, aardappelen met groente en vlees. Aardappels kun je bakken, je kunt er puree van maken en ze…
Lees verder -
Aardappelen
Rosti koekjes
Rösti: -1 Ui -1 Paprika -1 kleine Prei – 1 ons Ham (Eventueel champignons) – Zak Rosti uit de supermarkt of je schilt zelf aardappels…
Lees verder -
Aardappelen
Aardappels schillen lastig?
Ik krijg vaak kramp in mijn hand als ik aardappels schil. Aardappels kun je ook schillen met een kaasschaaf…dat gaat snel en handig. Zonder kramp…
Lees verder -
Aardappelen
Aardappels zelf schillen?
Natuurlijk geen kant en klare. (Smaken ook niet echt hé?) Even een ”kilootje” schillen deed men vroeger ook. Je weet dat je hier bv wel…
Lees verder -
AngelWings
Doperwten bakken
Tjah veel kinderen m.n. vinden doperwten vies. Het is dan een goed idee om de doperwtjes te bakken! Je neemt hiervoor een potje doperwten en…
Lees verder -
AngelWings
Schnitzel paneren
Schnitzel paneren Vroeger is mij verteld waarom slagers vlees paneerden. Vaak ging dit om de randjes vlees, waar vaak nog vet aan zat, dat zag…
Lees verder -
Tips
Gemak dient de mens?
Heel veel mensen zijn gemakkelijk geworden qua voedsel. In de winkels liggen dan ook overal kant en klare maaltijden, zakjes met saus, zakjes met voeding,…
Lees verder -
AngelWings
Stoofpeertjes
Mijn oma maakte de lekkerste! Hoe? Het is heel simpel… Je koopt 2 kilo stoofpeertjes gieser wildeman Die ga je thuis met veel geduld schillen, en…
Lees verder -
Weekend & Hapjes
Worteltaart
Worteltaart met citroen roomkaasfrosting Ingrediënten voor één taart 700 gram wortelen 200 gram bruine basterdsuiker 300 gram witte suiker 375 gram bloem handje rozijnen…
Lees verder -
AngelWings
Witlof gekookt met ei en boter
Witlof gekookt met ei en boter Witlof klaarmaken zoals bekend. Koken afgieten 2 eieren koken Fijnprakken en bij de afgegoten witlof doen 150 gram roomboter…
Lees verder -
AngelWings
Olijven marinade
Potje zwarte olijven (uit laten lekken en goed afspoelen) Feta blokjes – Fijn vermalen met een lepel op een snijplank 3 teentjes knoflook raspen of…
Lees verder -
AngelWings
”Toverkol”-kaas (Dipsaus)®
”Toverkol”-kaas (Dipsaus)® Half (Jong klein) preitje Bieslook gedroogd of vers Beetje peper Beetje mayonaise tube Theelepeltje suiker Beetje zout 1 Teen knoflook Roomkaas Bakje Maak…
Lees verder -
Indiaas
Indiase thee – Chai tea latte heel makkelijk zelf maken.
Indiase thee – Chai tea latte heel makkelijk zelf maken. Ingrediënten voor 2 kopjes 2 tl zwarte thee 1 peul kardemom gekneusd 1/4 tl kaneel…
Lees verder -
Indiaas
Indiase Kerriesoep
Indiase Kerriesoep Ingrediënten Indiase Kerriesoep 1 ui, gesnipperd 3 knoflookteentjes 1 rode Spaanse peper 250 g kipfilet, in reepjes 2 el zonnebloemolie 1 l bouillon…
Lees verder -
Indiaas
Mulligatawny – Rode Linzensoep
Mulligatawny – Rode Linzensoep Ingrediënten Linzensoep 3 eetlepels olie 1 fijngesneden grote ui 2 theelepels geraspte gemberwortel 2 geperste teentjes knoflook 1 fijngesneden groene peper…
Lees verder -
Indiaas
Lassi drank
Lassi is een Indiase drank die stamt uit provincie Punjab uit het noordwesten van India. Deze heerlijke drank is gemakkelijk thuis te maken. Ingrediënten voor…
Lees verder -
Indiaas
Komkommer Raita
Recept Raita Ingrediënten van Komkommer Raita 250 mililiter ongezoette yoghurt 1/2 stuks geschaafde komkommer 1 theelepel gemalen zwarte peper 1 stuks ontpitte fijngesneden Spaanse peper…
Lees verder -
Indiaas
Rundvlees Vindaloo Curry
Rundvlees Vindaloo Curry Aantal Personen: 2 Bereidingstijd: 3-3,5 uur Marinade: 1 uur Ingrediënten: 400 gr. rundvlees, in stukjes gesneden 1 ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook,…
Lees verder -
Indiaas
Gobhi Gosht – Rundvlees met bloemkool
Gobhi Gosht – Rundvlees met bloemkool Aantal Personen: 2 Bereidingstijd: 3,5 uur Ingrediënten: 400 gr. rundvlees, in stukjes gesneden 1/2 bloemkool, in roosjes 1 ui,…
Lees verder -
Indiaas
Kipfilet Curry I
Kipfilet Curry I Aantal Personen: 2 Bereidingstijd: 35 min. Ingrediënten: ghee 1 ui 2 teentjes knoflook 1,5 cm gember 1 kaneelstokje 1/4 tl. kruidnagel 2…
Lees verder -
Indiaas
Kip Padam Pasanda
Kip Padam Pasanda Aantal Personen: 2 Bereidingstijd: 35 min Marinde: 1 uur Ingrediënten: Olie 3 eetl. amandelen in reepjes 300 gr. kipfilet 1 tl. knoflookpasta…
Lees verder -
Indiaas
Kip Murgh Makhani
Kip Murgh Makhani Aantal Personen: 2 Bereidingstijd: 35 min. Ingrediënten: boter 2 tl. kaneel 1 tl. kardemom 1 laurierblad 1 tl. gemberpasta 1.tl knoflookpasta 2…
Lees verder