Hoe je fruit kunt invriezen

Hoe je fruit kunt invriezen:

82a3d2089374292d10d6ff0dbbae1b6b via Angel-Wings

Belanden er bij jou wel eens bananen, appels of peren in de prullenbak? Dat is niet nodig! Door fruit in te vriezen, kun je het langer bewaren. Perfect voor smoothies of zelfgemaakte jam!

Handige tips voor het invriezen van fruit

Gebruik rijp fruit:

Alleen rijp fruit is geschikt om in te vriezen. Onrijp fruit blijft ook onrijp na het invriezen.
Was en droog het fruit:

Spoel het fruit af onder de kraan en droog het zorgvuldig met een schone doek.
Voorkom grote klonten fruit die aan elkaar vriezen dat is lastig als je het fruit wilt scheiden voor in een smoothie bv, want dat lukt dan niet.

Laat stukken fruit eerst apart van elkaar bevriezen om te voorkomen dat ze aan elkaar vastvriezen. Plaats ze bijvoorbeeld in een grotere bak in de vriezer, zodat er ruimte tussen blijft. Wanneer ze bevroren zijn, kun je ze overbrengen naar een kleinere bak.

Luchtdicht bewaren:

Bewaar het fruit in een luchtdichte bak en label deze met de inhoud en datum. Dit zorgt voor een goed overzicht.

Houdbaarheid:

Bevroren fruit kan ongeveer 8-12 maanden bewaard worden.
Gebruik direct na ontdooien.

Vries fruit dat eenmaal ontdooid is niet opnieuw in, maar gebruik het meteen.

Diverse fruitsoorten invriezen

Hieronder vind je een overzicht van verschillende fruitsoorten die je kunt invriezen.

-Avocado
-Bessen (Aardbeien, blauwe bessen, frambozen)
-Banaan
-Steenvruchten (Pruimen, abrikozen, nectarines)
-Citrusvruchten (Citroen, limoen)
-Druiven
-Appels en peren
-Tropisch fruit (Mango, meloen, ananas)
-Sinaasappels

e8b0b53bd42c9aeb2c558af36818aefa via Angel-Wings

Avocado invriezen

Om te voorkomen dat een gesneden avocado snel bruin wordt, kun je deze invriezen. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en plaats de helften in een bakje in de vriezer. Je kunt de avocado ook in stukjes snijden of pureren met een beetje citroensap. Voor gebruik kun je de bevroren avocado in de koelkast laten ontdooien. Hoewel de smaak iets kan veranderen, is het perfect voor guacamole of smoothies.

Probeer ook dit recept eens:  Geld besparen bv. Thuis je maaltijden koken in plaats van uit eten te gaan

Bessen invriezen

Zacht fruit zoals aardbeien, blauwe bessen en frambozen kan in zijn geheel worden ingevroren. Was het fruit (verwijder bij aardbeien de kroontjes), dep het droog en leg het verspreid in een bak in de vriezer om te voorkomen dat ze aan elkaar vastvriezen. Zodra het bevroren is, kun je het in een kleinere bak bewaren. Bevroren bessen zijn ideaal voor smoothies, yoghurt, gebak of jam.

Banaan invriezen

Ik gooide vaak bananen weg en ben blij nu te weten dat je het gewoon kunt invriezen!
Ik doe ze per stuk in een diepvrieszakje.

Bananen kunnen in hun geheel, in plakjes of gepureerd worden ingevroren. Je kunt de banaan met schil invriezen, maar het is beter om deze eerst te pellen. Bewaar de gepelde banaan in een bakje of diepvrieszakje in de vriezer. Voor smoothies of yoghurt kun je de banaan in plakjes snijden en invriezen. Gepureerde banaan is handig voor babyvoeding of om bananenbrood mee te maken. De smaak kan iets veranderen, maar ingevroren banaan is perfect voor smoothies en ijs.

fec5e094f0eef0ab566fba989aa37ea1 via Angel-Wings

Steenvruchten invriezen

Verwijder de pit van pruimen, abrikozen en nectarines en snijd het fruit in stukjes. Bevries de stukjes eerst apart van elkaar om te voorkomen dat ze aan elkaar vastvriezen. Vervolgens kun je ze in een kleinere bak bewaren. Deze stukjes zijn ideaal voor smoothies of yoghurt. Een andere methode is om de vruchten te schillen, de pit te verwijderen, kort te koken, te pureren en in te vriezen als moes. Dit is ideaal voor babyvoeding of jam.

Probeer ook dit recept eens:  Als je geen avocado in huis hebt kun je het hiermee vervangen

Citrusvruchten invriezen

Was citroenen en limoenen, rasp eventueel ook de schil en bewaar deze in een klein bakje in de vriezer. Snijd de vruchten in plakjes of partjes en bevries deze eerst apart om te voorkomen dat ze aan elkaar vastvriezen. Zodra ze bevroren zijn, kun je ze in een kleinere bak bewaren. Gebruik de bevroren schil voor bakrecepten of voeg de plakjes toe aan water voor een verfrissende drank.

Druiven invriezen

Bevroren druiven zijn een heerlijke snack! Was en droog de druiven, leg ze verspreid in een bak in de vriezer om te voorkomen dat ze aan elkaar vastvriezen. Zodra ze bevroren zijn, kun je ze in een kleinere bak bewaren. Bevroren druiven zijn heerlijk als snack of in smoothies en yoghurt.

2cf70cce670e60cead1f701c3e3e4ab1 via Angel-Wings

Appels en peren invriezen

Verwijder het klokhuis en snijd appels en peren in stukjes of schijfjes. Leg de stukken in een oplossing van 2 eetlepels citroensap op 1 liter water en laat ze 20 minuten weken. Giet af en plaats de stukken in een bakje in de vriezer. Je kunt de appels en peren ook koken en pureren voor moes, die je vervolgens invriest voor babyvoeding of chutney.

2e4033c611017502823dacd24698e289 via Angel-Wings

Tropisch fruit invriezen

Schil mango, meloen en ananas. Verwijder de pitten en harde kern. Leg de stukjes fruit verspreid in een bak in de vriezer om te voorkomen dat ze aan elkaar vastvriezen. Zodra het fruit bevroren is, kun je het in een kleinere bak bewaren. Deze stukjes zijn ideaal voor smoothies of yoghurt.

Sinaasappels invriezen

Snijd sinaasappels in plakjes of partjes, of pers het sap uit en bewaar het in een beker in de vriezer. Het sap kan ontdooid worden voor vers sinaasappelsap.

Probeer ook dit recept eens:  Zelf (room)kaas of boter of Mozarella maken

Het scheelt het weggooien van fruit wat dus niet nodig is en het fruit net invriezen voor je ze weg moet gooien is ook prettig natuurlijk, ze zijn dan rijp en net nog te eten.
Bevroren fruit in de supermarkt is ook wel prijzig en zo los je dat bv. op.

Laat meer zien
Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen