Crazy Crumble
Crazy Crumble
vier zoete appels (Golden delicious)
snijd ze in stukjes
meng ze daarna met een mengsel van 1 eetlepel suiker en een theelepel kaneel
De crumble:
Roomboter, 100 gram bloem, 100 gram suiker (Of honing of wat je wilt als vervanging voor suiker) en een klein beetje zout en maak hiervan een kruimelig deeg.
De bloem kun je variëren met andere dingen bv havermout oid.
Doe de appel en het kruimeldeeg over een ingevette ovenschaal of in 4 kleine ovenschaaltjes, strooi er nog wat suiker over voor een gekarameliseerd laagje en bak ze in een half uur op 200 graden gaar. Check na 20 minuten even of het deeg niet te donker wordt, in dat geval kun je het even afdekken met aluminiumfolie.
Crème Anglaise topping:
250 ml slagroom
70 ml volle melk
vanillezaadjes én peul breng dit samen aan de kook.
Klop dan 3 eierdooiers en 40 gram basterdsuiker tot een egale massa en voeg daarna het warme melkmengel aan het eidooiermengsel toe en mix dit nog even door.
Doe dit alles dan in de pan en klop op een zacht vuurtje tot de crème anglaise zo dik is dat ie aan de achterkant van een lepel blijft plakken. Serveer de saus op de crumble.