Broccoli Taart met kaas en bladerdeeg
Ingrediënten
- 1 stronkje broccoli
- 4 knoflookteentjes (of naar smaak meer)
- 1 rode ui
- 1 kipfilet
- Peper en zout
- Geraspte jonge kaas
- Optioneel: 1 rode paprika en prei
- 4 eieren
- 200 ml crème fraîche
- (Roomboter) bladerdeeg
Instructies
- Voorbereiding
- Snijd de broccoli in kleine stukjes en kook deze in een pan met water en wat zout tot ze redelijk gaar zijn. Laat de broccoli uitlekken in een vergiet.
- Maak de knoflookteentjes fijn met een knoflookpers.
- Snijd de rode ui in kleine stukjes.
- Knip of snijd de kipfilet in kleine stukjes.
Bakken
-
- Doe olie in een pan en bak hierin de knoflook en uitjes tot ze glazig zijn.
- Voeg de stukjes kipfilet toe en bak deze mee. Breng op smaak met zout en peper.
- (Optioneel) Snijd de rode paprika en prei in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan. Bak mee tot ze zacht zijn.
Vulling Maken
-
- In een grote kom, meng de eieren met de broccoli, de gebakken kipfilet met uitjes, de crème fraîche en geraspte kaas naar smaak.
Ovenschaal Voorbereiden
-
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
- Bekleed een ovenschaal of taartvorm met bladerdeeg, zodat de randen bedekt zijn.
- Giet de vulling in de met bladerdeeg beklede vorm.
- Bedek de vulling met 2 plakken bladerdeeg en bestrooi deze met flink wat geraspte kaas.
Bakken
-
- Zet de taartvorm in de oven en bak ongeveer 40 minuten op 180 graden Celsius, of tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.