Broccoli Taart met kaas en bladerdeeg

279abb44d099a78f1e4acfcceaf48247 via Angel-Wings

Ingrediënten

  • 1 stronkje broccoli
  • 4 knoflookteentjes (of naar smaak meer)
  • 1 rode ui
  • 1 kipfilet
  • Peper en zout
  • Geraspte jonge kaas
  • Optioneel: 1 rode paprika en prei
  • 4 eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • (Roomboter) bladerdeeg

Instructies

  1. Voorbereiding
    • Snijd de broccoli in kleine stukjes en kook deze in een pan met water en wat zout tot ze redelijk gaar zijn. Laat de broccoli uitlekken in een vergiet.
    • Maak de knoflookteentjes fijn met een knoflookpers.
    • Snijd de rode ui in kleine stukjes.
    • Knip of snijd de kipfilet in kleine stukjes.

Bakken

    • Doe olie in een pan en bak hierin de knoflook en uitjes tot ze glazig zijn.
    • Voeg de stukjes kipfilet toe en bak deze mee. Breng op smaak met zout en peper.
    • (Optioneel) Snijd de rode paprika en prei in kleine stukjes en voeg deze toe aan de pan. Bak mee tot ze zacht zijn.

Vulling Maken

    • In een grote kom, meng de eieren met de broccoli, de gebakken kipfilet met uitjes, de crème fraîche en geraspte kaas naar smaak.

Ovenschaal Voorbereiden

    • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius (hetelucht).
    • Bekleed een ovenschaal of taartvorm met bladerdeeg, zodat de randen bedekt zijn.
    • Giet de vulling in de met bladerdeeg beklede vorm.
    • Bedek de vulling met 2 plakken bladerdeeg en bestrooi deze met flink wat geraspte kaas.

Bakken

    • Zet de taartvorm in de oven en bak ongeveer 40 minuten op 180 graden Celsius, of tot de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Probeer ook dit recept eens:  Portofino pepperpot
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen