Bear Coat Salade
Bear Coat Salade
Berenjas salade
Bear Coat Salad is een ongewoon gerecht dat klassieke ingrediënten combineert met een frisse twist van verse rode ui. Dit feestelijke recept is geschikt voor het nieuwe jaar of een ander feest. Het is gemakkelijk te bereiden in 30 minuten en het resultaat zal uw gasten aangenaam verrassen.
Ingrediënten:
- Gerookte kipfilet – 400 g
- Gekookte wortels – 250 g
- Rode ui – 120 g
- Knoflook – 2 teentjes
- Eieren (hardgekookt) – 4 stuks.
- Halfharde kaas – 150 g
- Walnoten – 50 g
- Mayonaise – naar smaak
- Groene ui – 20 g
- Zout en gemalen zwarte peper – naar smaak
Kookrecept:
Noten bereiden.
Walnoten worden 4-5 minuten op matig vuur in een droge koekenpan gebakken en vervolgens met een mes in kruimels gehakt.
Laagje kip.
Gerookte kippenborst wordt in blokjes van ongeveer 1 cm gesneden, gemengd met knoflook, door een pers en 2 el. l. mayonaise. Het mengsel wordt als eerste laag in een splitring met een diameter van 20-22 cm gelegd.
Uien laag.
Rode ui wordt in kleine blokjes gesneden, een beetje in de handpalmen gewreven om hem zacht te maken en op de kip gelegd.
Laagje eieren.
Gekookte eieren worden op een grove rasp geraspt en gelijkmatig over de ui verdeeld. Op de laag wordt een mayonaisegaas aangebracht.
Laag wortelen.
De wortels worden geraspt op een grove rasp, licht gezouten en gepeperd en bedekt met een laagje mayonaise.
Laagje kaas en noten.
Halfharde kaas wordt op een fijne rasp geraspt en op de wortels gelegd. De bovenste laag wordt bestrooid met notenkruimels, er wordt geen mayonaise toegevoegd.
Decoratie.
De salade is versierd met gehakte groene uien. De ui wordt aan de zijkanten van de salade gefixeerd, ingevet met mayonaise. Verwijder ter voltooiing de splitring.