Bloemkool met azijndressing Italiaans

Bloemkool met azijndressing Italiaans

6 personen

 

1 middelgrote bloemkool
1-1/2 dl azijn
1-1/2 dl water
1 teen knoflook
1 theel. gedroogde basilicum
3 eetl. slaolie
1 eetl. limoen of citroensap
2 eetl. gehakte persterselie (blaadjes)
2 eetl fijngehakte bieslook
1/2 theel. zout
1/2 theel. zwarte peper

Spoel de bloemkool grondig af,
en verdeel roosjes. Laat 10-15 minuten in weinig water met wat zout koken.
Laat hierna uitlekken.
Vermeng azijn, water, gepelde knoflook in stukjes, en de bailicum en breng dit aan de kook.
Giet dit over de bloemkool in een kom.
Laat dit afgedekt koud worden.

Laat voor het serveren eerst de bloemkool uitlekken en vermeng deze dan met de overige ingrediënten.

Probeer ook dit recept eens:  Pizza Kip Kebab
Laat meer zien

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Back to top button
Close

Een Adblocker gedecteerd

Je gebruikt een adblocker, zet deze uit om de website hosting te ondersteunen