Soep

Uiensoep met Hans

Uiensoep met Hans

(online collega)

Wat heb je nodig….(voor twee kommen)

Een pan
Twee flinke soepkommen
Een oven met gril
Een uitje (middelmaat)
Een teen knoflook (of meer voor de liefhebbers)
Roomboter (of olijfolie)
Rode wijn
2 eieren
2 beschuiten (of paneermeel)
Kaas (jong belegen geraspt circa een soepkom vol)
Paprika poeder
Thijm
Peper
Zout
Bouillon blokje

Opties:
Wat bloem
Blikje tomatenpuree
2 sneden brood

Snipper het uitje middelmatig fijn.
Snipper de knoflook fijn (niet persen)
Strooi flink wat paprika hier over voor de kleur
Verwarm ca. 50gr. roomboter in een pan (tot het net bruin is) of verwarm twee eetlepels olijfolie.
Voeg uien en knoflook toe en bak totdat de uien glazig (een beetje zacht) zijn.
Doe hier flink wat thijm bij en wat peper.
Voeg hier de rode wijn (flink wat) aan toe en een bouillonblokje.
Voeg water toe tot je circa. 2 kommen vol hebt.
Laat dit een tijdje rustig doorkoken (kwartiertje)

Rasp in de tussentijd de kaas en meng deze in een kom met 2 eieren en voeg de geraspte beschuiten toe.
Maak dit op smaak met zout en paprikapoeder (niet te zout)

Doe de soepkommen tot circa. 2 cm onder de rand vol.
Verdeel het kaasmengsel over de kommen (Het beste strijk je het tegen de zijkant of
laat je het voorzichtig in de soep plonsen)
De de kommen onder de gril (circa. 10 cm afstand tot het gril element) en doe de gril circa. 5 minuten aan.
De kaas komt door het beschuit of paneermeel omhoog en vormt een mooi bruin laagje.
Zet de (hete!!!) soepkom op een diep bord en eet smakelijk!!!!!

Opties:
1) Gebruik je roomboter voeg dan voor de wijn een dikke eetlepel bloem toe voor een dikkere soep
(goed blijven roeren als de wijn er bij komt)
2) Gebruik je olijfolie voeg dan samen met de wijn een blikje (circa 3/4 is genoeg)
tomatenpuree toe voor wat dikkere bruine soep.
3) Rooster twee sneden brood en maak hier met een met rondjes van die in de kom passen.
Smeer hier het kaasmengsel op (wordt wat massiever).

Leave a Comment