Turkse pizza gemakkelijk zelf maken

Turkse pizza (lahmacun)

Ingediënten:

Voor de bodem kunt u grote wraps (tortilla`s) of grote pitah broodjes gebruiken

Of haal Roti Bladen bij de Boni bv… (—>perfecto)

Voor de vulling: 1 Pond lamsgehakt (of mager rundergehakt, of een mix van beiden)

1 middelgrote rode ui, klein versnipperd

1 middelgrote rode peper, zeer fijngehakt (zonder zaden)
Ik gebruikte meer cayennepeper, had geen verse peper in huis

½ groene paprika, versnipperd(Ik had een rode paprika, en heb deze fijngemalen met de mixer)

½ bosje bladpeterselie, zonder stengel, medium versneden
(half handjevol bladpeterselie uit de tuin, ook met de mixer fijngemalen)

Pak / blikje tomatenpartjes plm 400gr,

uitgelekt 2 el sambal oelek of rode peper pasta
(had ik niet in huis dus nog meer cayennepeper )

1,5 tl gedroogde munt
1 el paprikapoeder, zoet

½ tl chilipoeder (cayennepeper)

1 – 2 el bloem

2 teentjes knoflook, geperst of zeer fijngehakt

1 – 1,5 tl zout

(Schuingedrukte tekst, zo heb ik de Turkse pizza gemaakt en het smaakte voortreffelijk!)

Eventueel als bijgerecht een combinatie van 1 of meerdere ingrediënten:

ijsbergsla in reepjes

Tomatenpartjes

Rode ui reepjes

Citroen partjes

Rode kool reepjes,

geblancheerd Julienne wortelreepjes

Verse munt voor de garnering

Saussuggesties:

Knoflooksaus (dun, bijna vloeibaar)

Sambalsaus

Bereiding:

Kneed de munt, chilipoeder, paprikapoeder en 1 el bloem door het gehakt.

Voeg vervolgens de ui, rode peper, paprika, peterselie, tomatenblokjes en de sambal (of pasta) toe aan het mengsel en kneed door. Voeg wat zout toe. Voeg als laatste de geperste / fijngehakte knoflook toe.

Eventueel kun je meer bloem toevoegen. De vulling moet zo droog mogelijk blijven.

—Ik heb alles door elkaar gedaan in de mixer erop gezet gaat ook prima.

Verwarm de oven voor op 200 graden (hete lucht 180 graden).

Breng een dun laagje (maximaal een halve centimeter) van het mengsel aan op de wraps / pitah-broodjes,

laat aan de buitenrand plm een centimeter onbedekt.

Plaats de pizza 5 minuten in de oven, bakplaat op de lage stand.

Ingeval meerdere pizza`s tegelijk worden gebakken, tel er dan ongeveer 2,5 minuut per pizza bij.

Plaats daarna de bakplaat op de hoogste stand, bak door totdat de randen van de wraps / pitah-broodjes goudbruin zijn (plm 5 minuten)

http://www.smulweb.nl/recepten/1392169/Turkse-pizza-lahmacun

 

Gerelateerde Berichten