Tagliatelle met peterselie

Tagliatelle met peterselie
Ingrediënten
300 g tagliatelle

2 eetlepels olijfolie

300 g bakbacon, in reepjes

5 eierdooiers, losgeklopt

125 ml slagroom

50 g pittige kaas (bijv. grana padano), geraspt

25 g roomboter, in stukjes

1/2 zakje verse peterselie (a 30 g), fijngesneden

versgemalen peper

zeezout

Bereiden
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar.
Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak hierin de baconreepjes
bruin en knapperig.
Klop intussen de eierdooiers los met de slagroom en de helft
van de geraspte kaas.
Giet de tagliatelle af. Draai het vuur uit onder de bacon en roer het
roommengsel erdoor. Doe nu de warme tagliatelle erbij en schep
 voorzichtig om,
zodat het roommengsel rond alle slierten stolt. Roer vervolgens
de klontjes
 boter erdoor.
Bestrooi het gerecht met de peterselie en de rest van de kaas. Breng het
geheel op smaak met grof gemalen peper en zeezout.

Related posts