Stoofpeertjes

Mijn oma maakte de lekkerste!
Hoe?

Het is heel simpel…

Je koopt 2 kilo stoofpeertjes gieser wildeman

Die ga je thuis met veel geduld schillen, en door vieren delen, klokhuis eruit, kontje en steeltje eraf.
Veel mensen koken de peer in zijn geheel dat is niet lekker, je komt dan toch dat  draderige klokhuis tegen tzt.
Enne we gaan geen steeltjes en kontjes meekoken, niet fris!
🙂

Nou goed dan was je alles netjes af in een vergiet.
En hierna doe je alles in een pan met water, peertjes moeten 5 a 6 cm onder water komen te staan.
Dan doe je hierbij 4 eetlepels suiker
En heel veel kaneel!
Zoveel kaneel, dat het water bruinig lijkt.
Zou een gokje wagen van 3 eetlepels…?
Ik doe alles op gevoel en kleur… Klopt meestal 🙂

Dan kook je de peertjes tot ze helemaal zacht zijn.
Is de kleur nog niet roodachtig genoeg doe je er nog wat kaneel bij en is de smaak nog niet zoet genoeg dan wat suiker erbij doen tot alles precies op smaak is.

Meer hoef je niet te doen!
🙂 Ze zijn Goddelijk!

Related posts