Snert of erwtensoep

Snert of erwtensoep
300 gram spliterwten 
400 gram schouderkarbonades of hamlappen
2 laurierblaadjes 
8 takjes bladselderij 
3 kriudenbouillontabletten 
200 gram knolselderij 
2 a 3 aardappelen 
2 uien 
200 gram prei 
1 winterwortel 
5 takjes peterselie 
1 rookworst 
1 eetlepel boter
zout 
peper 
2 repen spek
zoute spekblokjes

Week de spliterwten volgens de gebruiksaanwijzingen. 
Doe de spliterwten, karbonades, laurierblaadjes, 
4 takjes selderijblad, bouillontabletten en 2 liter water in een pan. 
Breng het aan de kook en laat het ca. 45 minuten op laag vuur koken. 
Schil intussen de selderijknol en aardappelen en snijd ze in blokjes. 
Voeg ze na 30 minuten aan de erwten toe. 
Pel en snipper de uien. Maak de prei schoon en 
snijd ze in ringen. Schrap de wortel en snijd 
hem in blokjes. Knip de peterselie en de rest 
van de bladselderij fijn. Snijd de rookoworst in plakjes. 
Schep het vlees uit de soep en snijd het in stukjes. 
Haal de laulierblaadjes, selderij en peterselie uit
de soep. 
Verwarm de margerine. Fruit de ui ca. 3 minuten
Roer prei, wortel, bladselderij, peterselie,
rookworst, het vlees en de soep erdoor. 
Voeg water toe als de soep te dik is. 
Kook nog ca. 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper. 

Opmerking
Dit is erg lekker met grof  roggebrood.

Gerelateerde Berichten