Indiaas

Rundvlees Vindaloo Curry

Rundvlees Vindaloo Curry
Aantal Personen: 2

Bereidingstijd: 3-3,5 uur Marinade: 1 uur

Ingrediënten:

400 gr. rundvlees, in stukjes gesneden
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
2 cm gember, fijngehakt
olie
1/2 tl. chilipoeder
1 tl. kurkuma
1/2 tl. kardemom
1/4 tl kruidnagel
1/4 tl. zwarte peper
1/2 tl. kaneel
1 tl. koriander
1 tl. komijn
2 currybladeren
1 tl. mosterdzaad
1 eetl. azijn
Bereidingswijze:

Maak een fijne pasta van het knoflook, gember en specerijen (behalve het mosterdzaad en de currybladeren).
Wrijf het vlees hiermee in, en laat 1 uur marineren.
Rooster de mosterdzaadjes in een droge pan tot ze beginnen te poppen.
Voeg het vlees en de currybladeren toe, samen met de ui.
Bak het vlees aan alles kanten aan, en voeg dan 2 kopjes water toe.
Breng aan de kook, en laat daarna de curry op laag vuur gaar stoven, in 2-3 uur.
Voeg eventueel tussendoor extra water toe.

 

Leave a Comment