Roti het beste recept

Ingrediënten :
Voor de roti pannenkoek 


500 gr. tarwe bloem
1 zakje dr. oetker bakpoeder
500 gr. extra bloem
1 theelepel zout
1 kopje zonnebloem olie
3 á 4 kopjes lauwwarm water
voor de roti vulling
250 gram gele linzen
5 eetlepels gemalen en in droge koekepan gebakken ketoembar (komijnzaad)
2 tenen knoflook
stuk ui
stukje verse peper
beetje massala
klontje suiker

 
Voor de kip: 

10 kip drumsticks of kip karbonade of kipfile
5 eetlepels surinaamse kerrie (masala, sur. toko)
1 verse madam jeanette peper
2 kipbouillonblokjes
2 klontjes suiker
zwarte peper
1 ui
3 tenen knoflook
6 aardappels in grote blokken gesneden
extra masala (sur. kerriepoeder)
250 gr. kouseband of sperciebonen
1 bouillonblok
snufje zout
zwarte peper
Extra zonnebloem olie voor het bakken van de roti 

Bereiding Rotipannekoek:


In een kom 500 gr. meel, kuil in midden, olie, bakpoeder,zout, lauw water er in, mengen, moet plakkerige massa zijn.
Net zolang meel toevoegen en kneden tot het deeg van de schone handen loslaat.
Deeg laten rusten 10 min.
Linzen wassen, en in pan doen met zoveel water dat de linzen net onder staan, knoflook, stukje ui, peper en zout en suiker toevoegen, zacht laten koken tot vocht verdampt is, af laten koelen.

Van het deeg balletjes vormen ter grootte van een groot ei, kuil in het midden maken, deeg vullen met 1 eetlepel linzen, deeg dicht vouwen, met handpalm platdrukken (vulling verdelen over het rondje) op met bloem bestoven aanrecht mooi rond uitrollen tot een pannenkoek, herhalen met de rest van het deeg.

Koekenpan eerst heet maken daarna vuur matigen, insmeren met olie, roti plaat in de pan, bovenkant insmeren met olie, roti omdraaien, weer insmeren en omdraaien (3x) niet te lang aan één kant laten bakken, de roti met een taartschep elke keer omdraaien en op het bord leggen, telkens afdekken met schone theedoek, tot alle roti’s gebakken zijn. Aardappels met water, bouillonblok, suiker en massala net gaar koken, niet te lang.

 

Kip:


Kip (kipfile in kleine blokjes snijden) wassen met azijn, afspoelen, beetje olie in de pan ui en knoflook fruiten, lepels massala (Zoete kerrie)  toevoegen, even bakken.

Kip er bij, bouillonblok, suiker, zwarte peper, beetje water en kip 30 min. gaar laten worden, evt. op het laatst de madame jeanette peper er boven op.

 

Kouseband:

Kouseband in dobbelsteentjes snijden, margarine in pan, kouseband even roerbakken, bouillonblok, zwarte peper en suiker erbij.

Opmerking 
De rotiplaat warm je in een afgesloten plastic zakje op in de magnetron
legt het als een pannenkoek op een bord en rangschikt mooi een beetje van alle bijgerechten erboven op met saus van de kip.

~*~

Bij de Boni kun je Rotipannekoeken kopen 4 stuks per verpakking, opwarmen in koekenpan met olie.
Vullen met ingrediënten.

Dan in folie wikkelen en eet smakelijk!

Related posts