Roemeens

Roemeense aardappel stoofpot

Roemeense aardappel stoofpot

1,5 kilo aardappelen
4 grote uien
peper
dille
verse knoflook
1 kilo magere runderlappen
olie
zout
thijm
500 ml gezeefde tomaten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van ca. 1 cm.
Kook de aardappelblokjes 5 minuten.
Snipper ondertussen de uien en snijd het vlees in blokjes. Bak het vlees met de uien in een grote braadpan in ca. 2 eetlepels olie. Doorbakken tot het vlees een korstje heeft. Voeg vervolgens de afgegoten aardappelblokjes eraan toe en bestrooi met zout, peper, een eetlepel dille, 2 eetlepels thijm en zoveel uitgeperste knoflookteentjes als je lekker vindt. Vul aan met water tot het gerecht net onder water staat. Zet het gerecht 30 minuten in de oven op 200 graden celsius. Vervolgens haal je het eruit en roer je de gezeefde tomaten erdoor zodat alle ingredienten worden gemengd. Zet de pan nu nog 20 minuten terug in de oven.