Goedkoop eten Turks

Rijst met kikkererwten op Turkse wijze

Rijst met kikkererwten op Turkse wijze

Nohutlu Pilav

Aantal personen:

4 personen

Bereidingstijd:

45 minuten

Ingrediënten Nohutlu Pilav:

• 400 ml rijst

• 50 gram roomboter

• 3 eetlepels zonnebloemolie

• 1 suikerklontje

• 2 theelepels zout

• 1 eetlepel citroensap

• 300 gram gare kikkererwten

• 600 ml gekookt water

 

Bereiding Nohutlu Pilav:

• Haal de rijst door een zeef en was het.

• Zet een pan op het vuur en voeg zonnebloemolie toe.

• Voeg de rijst toe aan de pan. Blijf roeren voor 2 à 3 minuten.

• Voeg vervolgens de roomboter toe. Roer alles goed door tot de roomboter gesmolten is.

• Voeg het zout en citroensap toe. Blijf roeren.

• Daarna voeg je de suiker toe, roer net zo lang tot de suiker smelt.

• Voeg de kikkererwten toe.

• Giet het gekookte water in de pan. Roer een beetje door.

• Zet de deksel op de pan en het vuurpitje op een lage stand.

• Laat dit voor 15 minuten op het vuur staan tot het water helemaal verdampt is.

• De Nohutlu Pilav is nu klaar om geserveerd te worden.

http://www.turksekok.nl/2419/nohutlu-pilav

 

Erg lekker! Simpel te maken en weer eens iets heel anders dan gewone rijst!