Noord-Indiase Sperziebonen en aardappelen Curry

Noord-Indiase Sperziebonen en aardappelen Curry
Aantal Personen: 2

Bereidingstijd: 35 min.

Ingrediënten:
2 eetl. Olie
1,5 cm gemberwortel
1 ui
150 gr. aardappelen (vast kokend)
150 gr. sperziebonen
2 tomaten
1/2 tl. mosterdzaad
1/2 tl. komijnzaad
1 kruidnagel geplet
1 tl. garam masala
1 tl. koriander
1 tl. komijn
1/2 tl. chili poeder
1/2 tl. kurkuma
zout naar smaak
3 eetl. water
Citroensap
Groene peper (garnering)
Bereidingswijze:

Rooster de mosterdzaad in een pan, totdat ze beginnen te poffen.
Verhit de komijnzaad, tot ze bruin zijn.
Voeg olie toe, en voeg de knoflook, gember en ui toe, bak tot de ui glazig is.
Voeg de aardapel toe, gesneden in blokjes van 1 cm bij 1 cm, en bak 5 minuten.
Voeg de bonen toe en bak nog eens 2 minuten.
Roer de garam masala, koriander, komijn, chili, kurkuma, water en tomaten erdoor
Voeg naar smaak zout toe.
Bedek de pan en laat 15 minuten stoven, totdat de aardappelens en de bonen gaar zijn.
Laat het water een beetje inkoken, tot je een lekkere curry hebt.
Garneer met verse peper.