Koresjt bademjan (auberginesaus bij rundvlees)

Koresjt bademjan (auberginesaus bij rundvlees)
4 aubergines
4 tomaten
1 ui
1 theelepel kurkuma
500 gr runderlappen in blokjes
1 kopje olie
zout, peper
1 citroen

Schil de aubergines en verdeel de vruchten overlangs in 4 parten.
Bak de plakken in de hete olie tot de olie bruin wordt en laat ze dan op keukenpapier in een vergiet uitlekken.
Snijd intussen de tomaten in grove stukken en snipper de gepelde ui.
Fruit de ui samen met de kurkuma in de rest van de olie.
Voeg de blokjes rundvlees toe en bak die snel aan alle kanten bruin.
Voeg 1 kopje water toe en laat het vlees in een gesloten pan 30 minuten sudderen.
Bedek het vlees met de gebakken aubergine en de stukken tomaat.
Bestrooi het geheel met peper en zout en besprenkel het gerecht met het sap van de citroen.
Laat het gerecht nog 30-45 minuten stoven.
Geef er gekookte rijst bij.

Tip: In plaats van rundvlees kunt u ook stukken kip gebruiken.