Koresht Bademjan

Koresht Bademjan

Ingredienten:
2 mid.grote aubergines
2 uien
450 g magere lams of rund vlees
200 g tomaten uit blik
1/2 tl kaneel
naar smaak zout en peper
genoeg olie

Voorbereiding:
Schil de aubergines en snij ze in langwerpige plakken. Leg ze in een vergiet bestrooi ze met zout. Laat ze een half uur staan om het bittere vocht eruit te laten lopen. Spoel de aubergineplakken af en dep ze droog.
bereiding:
Verhit wat olie in een pan en bak aubergines aan iedere zijde tot ze zacht en goudbruin zijn. verhit wat olie in een andere pan bak uien en vlees. Voeg tomaten en peper en zout en 2 kopje water toe. Doe deksel om .Laat het 1 uur zachtjes pruttelen boven zacht vuur. Schik de Aubergines over het vlees en kaneel op en laat alles nog 10 minuten door koken. Lekker met rijst.

Gerelateerde Berichten