AngelWings Wat eten wij vandaag

Kipfilé in room met spek en brie en honing

Natuurlijk ontdek je weer een geweldig recept.
Zelfbedacht, omdat je dan weer net de juiste smaken bij elkaar past.

Bij dit recept, mochten de honden de schaal uitlebberen en dat hebben ze gedaan ook, de schaal erbij op zeg maar.

Kipfilé

P.p 1 kipfilé

Je legt op een snijplank ontbijtspek in plakjes onder elkaar neer.
Dus niet zo ll maar zo =
Een stuk of 6 dunne plakjes van 2 cm breed.
Dus 12 cm komt +/- uit qua maat kipfilé.
Snij de kipfilé voorzichtig door de helft, in de lengte.
Leg 1 kant op het spek.
Smeer hierna de room-kruidenkaas, met of zonder knoflook, op de kipfilé en leg de andere helft erop.
Deze bestrooi je dan met wat peper en zout naar smaak.
Hierna sluit je de spek om de gevulde kipfilé heen.

De kipfilé leg je in een ovenschaal met op de bodem wat olijfolie.
Deze doe je in de oven.
180 graden
30 minuten

Hierna doe je enkele champignons in de schaal en giet je wat slagroom op de bodem van de schaal, niet over de kipfilé heen maar ernaast.
Daar doe je ook weer wat peper overheen.
Zet de schaal weer in de oven voor 10 minuten.
Hierna roer je de champignons en de slagroom onderin voorzichtig nog wat door.

Op de kipfilé leg je 2 kleine plakjes brie en daaroverheen doe je een theelepeltje honing.

Bij de saus in de schaal doe je wat port, of zelfs sherry is goed.
Niet teveel.
Gewoon voor de smaak.
Hierna nog 10 minuten op 150 graden in de oven.

Dit is zo Goddelijk lekker, dat het zelfs een biefstuk kan vervangen.

Wat ik er bij eet bv zijn spruitjes.
Met klontje roomboter op het laatst en wat nootmuskaat en gebakken aardappeltjes, zelf geschild en gesneden gebakken met knoflookjes.

Een restaurant zou er u tegen zeggen.
Eet smakelijk 🙂

Leave a Comment