Kip Tandoori

Kip Tandoori
Aantal Personen: 2

Bereidingstijd: 30 min. Marinade: 5-6 uur

Ingrediënten:
300 gr. kip
zout
1 tl.rode chillipasta
2 tl. gemberpasta
1 tl. knoflookpasta
2 eetl. citroensap

Mainade

1 tl. komijn
1 eetl. garam masala
1 tl. gemberpasta
2 eetl. citroensap
olie
1 rode chilipeper, fijngehakt
mespuntje saffraan
zout
2 dl. yoghurt
55 gr gesmolten boter
Bereidingswijze:

Kip schoonmaken en in stukjes snijden
Kip inwrijven met: zout, rode chillipeper , gember en knoflookpasta en citroensap.
30 minuten laten rusten
De ingredienten van de marinade mengen in een kom.
Kip in de marinade 5-6 uur laten rusten.
Kip aan een pen rijgen
Kip op 180 C, 15 minuten bakken.
Daarna insmeren met boter en nog eens 5 minuten bakken