Kip Korma (milde kipcurry)
Kip Korma (milde kipcurry)
Aantal Personen: 2
Bereidingstijd: 30 min.
Ingrediënten:
2 kipfilets
olie
2 uien
2 teentjes knoflook
1,5 cm gember
1/4 tl. kruidnagel
1 tl. kardemom
2 laurier bladeren
zout
1 tl. koriander
1/4 tl. chili poeder
100 ml. yoghurt
water
3 eetl. melk
Bereidingswijze:
Bak in wat olie de ui aan, voeg na een paar minuten de knoflook toe
Voeg de gember toe samen met de kardemom, kruidnagel, laurierblad en zout
Meng de koriander en chilipoeder met de yoghurt en voeg dit toe
Als de yoghurt grotendeels verdampt is voeg je de kip in stukjes toe
Bak de kip bruin en voeg wat water toe, laat op laag vuur 20 minuten sudderen
Roer de melk erdoor en haal de pan van het vuur
Geef de melk wat tijd om in te trekken, dit komt de smaak ten goede