Barbeque Iraans

Kebab Iraans

~~ KEBAB KOOBIDEH ~~

~ INGREDIËNTEN ~ ​​

kilo runder gehakt
1 ui geraspt
1 theelepel zout
1 theelepel peper
1 eetlepels sumak = te koop bij de turkse of iraanse winkel
1/4 theelepel kurkuma =koenjit of geelwortel

~ METHODE ~

Maak het  houtskool klaar ongeveer 30 minuten voordat u van plan bent om te koken.
Neem het gehakt, voeg de geraspte ui en alle ingrediënten toe en pureer het met je handen gedurende enkele minuten tot het een soort pasta is geworden.
Laat dit in de kom voor ongeveer 10 -15 minuten, zodat deze warm wordt en dit zal het gemakkelijker maken om te vormen rond de spiesjes.
Na 15 minuten of zo, maak een aantal ballen met het vlees en plak en rol dit in worst achtige vormen, rondom de platte spiezen, van ongeveer 6 centimeter lang.
Met behulp van de platte zwaardspiezen, vormt het vlees plakken rond om de spies en laat dit in de koelkast gedurende 15 minuten afkoelen.
Nu ben je klaar om te grillen. Leg de spiesjes ca. 3-4 centimeter over de kolen en grill voor ongeveer 5 minuten aan elke kant.
Haal ze van de spies en leg ze op een schaal en bestrooi ze met sumak net voor het opdienen.
Serveer met saffraanrijst, plat of turks brood, kruiden en of salade en natuurlijk mast of natuurlijke yoghurt.

 photo sl375627_zpsdp4gmxxk.jpg

~ Nooshi joonet ~

Perzische Kip kebab

~~ JOOJEH KEBAB ~~

~ Voorbereiding ~

Zorg ervoor dat je de kip marineert voor minstens een paar uur voor de tijd.
Het is belangrijk bij het bereiden van kip op de bbq,  de kolen goed warm te krijgen om onvoldoende verhit vlees en voedselvergiftiging te voorkomen!

Zorg ervoor dat uw kolen rood zijn voor het bakken begint, kan dit oplopen tot 30 minuten of meer.
Zorg ervoor dat u grondig de kip bakt.
~ Ingrediënten voor de marinade ~

Vloeibare saffraan (gebruik 1/2 theelepel saffraan, fijnmaken en voeg de helft van een klein kopje water toe)
Zout en peper
1 ui grofweg gesneden
3 eetlepels olijfolie
~ Methode ~

Hak de ui. Je gaat het  later weggooien dus maak je geen zorgen als je teveel gebruikt aan uien.
Maak de vloeistof saffraan
Snijd de kip in bbq grootte stukken en sla ze plat.
Combineer alle ingrediënten en laat het dan marineren voor enkele uren in de koelkast voor de maximale smaak.
Wanneer je klaar bent om te bbq, leg de kip op de spies en grill elke kant goudbruin.
Serveer met saffraan rijst en een mooie frisse groene salade.

Nooshi joonet …. Enjoy 🙂

 

 

Leave a Comment