Iraanse kebab

Iraanse kebab

Benodigdheden:
500 gr rundergehakt

1 ui
zout
peper
1 ei
1 citroen
talgoen
1 pakje soda bakpoeder
Voorbereidingstijd:
1 nacht + 30 minuten

Bereidingstijd:
15 minuten
Bereiding:
Snij of pureer de ui zeer fijn. Meng het gehakt met het ei, de fijngemalen ui, zout, peper en 1 pakje soda bakpoeder. Zorg dat het goed gemengd is. Bedek het mengsel met folie en zet het 1 nacht in de ijskast. De ui en de soda maken het vlees zeer zacht.

De volgende dag maak je platte rechthoekige vormen van ongeveer 20 cm lang en 7 cm breed van het mengsel.

Deze stukken bak je zodanig in hete olie of op de bbq tot er een krokant korstje op komt.

Vooraleer het opgediend wordt doe je wat citroensap op het vlees.

Of wat sumak kruiden…

Met rijst en salade serveren

Related posts