Indiase lamscurry 4personen
Indiase lamscurry 4personen
5 ons lamsbout zonder been
2 grote uien
1 klein Spaans rode pepertje
2 eetlepels olie
1 theelepel gemberpoeder
2 teentjes knoflook
1 theelepel koenjit
1/2 theelepel chilipoeder
1 theelepel gemalen coriander, ketoembar
1,5theelepel kerriepoeder
2 eetlepels yoghurt
1 eetlepel tomatenpuree
2 eetlepels mango chutney
zout
ovenvaste schaal
Het lamsvlees in blokjes snijden van ca. 2 x 2cm.
De uien pellen en snipperen. Peper wassen en halveren. Steeltje eraf snijden en met een theelepeltje de zaadlijsten verwijderen. Het pepertje in stukjes snijden.
In de ovenvaste schaal de olie schenken en onafgedekt in magnetron op vol vermogen 3 minuten verwarmen.
Ui, peperstukjes en gemberpoeder toevoegen, knoflook pellen en erboven uitpersen.
Het geheel goed door elkaar roeren en in magnetron onafgedekt op vol vermogen in ca. 4 minuten verwarmen.
Koenjit, chilipoeder, coriander, kerriepoeder, yoghurt, tomatenpuree en chutney
toevoegen en erdoor mengen. De lamsvleesblokjes erdoor scheppen en het geheel afgedekt in de magnetron op 600 watt 20 minuten gaar laten worden.
De lamscurry nogmaals goed doorroeren en op smaak brengen met iets zout.
Te serveren met nasi, kroepoek.