Indiaas

Indiaas Brood Naan

Indiaas Brood Naan

Indian tonight? Don’t skip the bread—make your own keto version of Naan with this easy-to follow recipe. Then, achieve ultimate crave-worthiness with the garlic butter. Mmmmm…

INGREDIËNTEN
2 theelepels gist
1 theelepel suiker
1/2 kop water
2-3 kopjes bloem
1/2 theelepel zout
1/4 kop olijfolie
1/3 kopje yoghurt
1 groot ei

(Als extra kun je er knoflook fijngemaakt doorheen doen als ook koriander)

Meng in een kleine kom de gist, suiker en water. Roer dit door elkaar en laat het een paar minuten staan, of tot het er schuimig uitziet. Eenmaal schuimig, klop dan de olie, yoghurt en het ei erdoor totdat het gelijkmatig wordt.

Meng in een aparte middelgrote kom 1 kopje bloem met het zout. Giet vervolgens de kom -gist-suiker-water hierbij en roer tot het goed gemengd is. Voeg meel toe, telkens een halve kop, totdat je het niet meer kunt roeren met een lepel (ongeveer 1 tot 1,5 kopjes later).

Op dat moment leg je de bal deeg op een licht met bloem bestoven oppervlak en kneed je de bal deeg ongeveer 3 minuten, voeg je zo nodig kleine hoeveelheden meel toe om te voorkomen dat het deeg blijft plakken.

Je zult uiteindelijk tussen de 2,5 tot 3 kopjes meel in totaal gebruiken. Het deeg moet glad en heel zacht zijn maar niet plakkerig. Vermijd het toevoegen van overmatige hoeveelheden meel tijdens het kneden, omdat dit het deeg te droog en stijf kan maken.

Dek het deeg losjes af en laat het rijzen tot het dubbel zo groot is (ongeveer 1 uur). Darna maakt u het deeg voorzichtig plat en snijdt het in 8 gelijke stukken. (of in een groot brood)Vorm elk stuk in een kleine bal.

Verwarm een ​​grote koekenpan met zware bodem op middelhoog vuur. Of leg het in de oven op bakpapier (30 min).

Werk met één bal tegelijk, rol het uit tot het ongeveer 1/2 cm dik is of ongeveer 6 cm in diameter.

Plaats het uitgerolde deeg in de hete koekenpan en bak tot de bodem goudbruin is en er zich grote bellen op het oppervlak hebben gevormd. Keer het deeg om en bak de andere kant tot het goudbruin is. Stapel de gebakken platte broodjes op een bord en dek af met een handdoek om warm te houden terwijl je de resterende broodjes bakt. Serveer met gesmolten boter en besprenkeld met kruiden!

(Gemaakt en smaakte perfect zo)

Leave a Comment