Aardappelen AngelWings Eenpans Wat eten wij vandaag

Hutspot

Hutspot

Kruidige hutspot

1 Zak winterwortels

-Schrappen met een kaasschaaf, gaat lekker snel.
Wassen en de wortel 2x doorsnijden in de lengte en dan in kleine stukjes.
Weer afspoelen en in een pan met water en zout koken.
Met 4 a 5 rode uien in stukjes gesneden.

1 zak Opperdoes aardappelen, althans, neem lekkere dure aardappels. Want ook een hutspot mag beter smaken.
Schillen, wassen en door de helft snijden.
Koken in water met wat zout naar smaak.

Maak hierbij gehaktballen zoals oma ze maakte,
http://angelwingsrecepten.nl/gehaktballen-zoals-vroeger/

en of bv. runderworstjes. (persoonlijk eten wij hier thuis meer rundvlees ipv varkensvlees)

Als de aardappelen klaar zijn, giet je het kookwater af in een schaaltje o.i.d.

Bij je gehaktballen, die z.g.a klaar zijn, giet je later een zakje jus, van maggi bv, runderjus, met hierbij een deel van het kookwater van de aardappels.
Kijk hoeveel je nodig hebt.
Dit maakt de jus gebonden en lekkerder.

Als de aardappels en de ‘wortels met ui’ klaar zijn, giet ze af, doe ze bij elkaar in de pan, en doe er een klontje roomboter bij, en eventueel naar smaak nog wat zout en wat peper, niet teveel peper trouwens.
Met een mixer mixen en nog even op het vuur warmhouden.

Eet smakelijk.

 

Leave a Comment