Iraans

Goreshte karafs

Goreshte karafs
500 gram runderlappen (of lamsvlees)
1 selderie
1 blikje geconcentreerde tomatenpuree
50 gram peterselie
180 gram witte bonen (black eye beans)
6 blokjes diepvries spinazie (± 180 gr)
2 gedroogde limoenen
Bereiding

Snijd het vlees in blokjes en snipper de ui. Fruit de ui aan in olie en doe het vlees erbij. Kruid het vlees met veel peper en zout. Laat het vlees ongeveer 10 minuten goed doorbakken met het deksel op de pot zodat het vocht in de pot blijft.

Zet de witte bonen gedurende ongeveer drie uur onder water zodat ze zachter worden.

Snijd de selderie in stukken. Snij de peterselie zeer fijn. Voeg de gesneden selderie, de peterselie, de tomatenpuree, de witte bonen en de spinazie aan het vlees. Zorg ervoor dat het vochtig genoeg is zodat het niet uitdroogt tijdens het sudderen. Doe er water bij tot alles onder staat. Voeg hier ook de twee gedroogde limoenen aan toe.

Laat het geheel een half uur sudderen en voeg de witte bonen toe. Laat alles nog een keer een half uur sudderen totdat het vlees en groenten goed gaar zijn.

Serveren met rijst.