Gobhi Gosht – Rundvlees met bloemkool

Gobhi Gosht – Rundvlees met bloemkool
Aantal Personen: 2

Bereidingstijd: 3,5 uur

Ingrediënten:
400 gr. rundvlees, in stukjes gesneden
1/2 bloemkool, in roosjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, fijngehakt
2 cm gember, fijngehakt
1 rode peper, fijngehakt
400 gr. tomatenblokjes
1/2 kopje kokosvlokken
1 tl. koriander
1/2 tl. kaneel
1/4 tl. kruidnagel
1/4 tl. zwarte peper
1/2 tl. kurkuma
1 tl. maanzaad
2 eetl. verse koriander, fijngehakt
Bereidingswijze:

Maak een fijne pasta van het knoflook en gember en wrijf het vlees daarmee in.
Bak de ui en peper aan in wat olie.
Voeg de specerijen en de kokosvlokken toe en bak nog eens 2 minuten.
Voeg het vlees toe samen met het knoflook en gember pasta.
Voeg de tomatenblokjes toe met eventueel wat water en breng aan de kook.
Laat het vlees in 2,5 uur gaar stoven op laag vuur in een afgedekte pan.
Voeg nu de bloemkool toe, met eventueel nog wat water.
Kook deze een half uurtje mee.
Voeg de koriander toe en serveer.