Droge Curry

Alu mattar sukha

Ingrediënten Alu mattar sukha
750 gr geschilde aardappelen
1 theelepel vijfkruidenpoeder
1 gesnipperde ui
2 eetlepels fijngehakte peterselieblaadjes
2 theelepels fijngeraspte gemberwortel
1 1/2 theelepel koenjit
300-400 gr doperwtjes, eventueel diepgevroren
1/2 theelepel garam masala
1 theelepel citroensap
eventueel 1 komkommer

Bereidingswijze
Snijd de aardappelen in kleine blokjes.
Verhit 3 eetlepels olie en laat het vijfkruidenpoeder hierin heel licht kleuren. Voeg de ui toe en laat deze onder voortdurend omscheppen fruiten tot deze glazig ziet. Voeg dan de peterselieblaadjes, gemberwortel en koenjit toe.
Roer alles goed om en doe er vervolgens de aardappelen en de doperwtjes bij (diepvries-erwtjes niet ontdooien).
Schep alles enkele malen goed om.
Schenk er 1 1/2 dl kokend water over (groentenat of dunne kokosmelk mag ook).
Laat alles 20 minuten staan boven een matig vuur. Schep de inhoud van de pan niet om, maar schud de pan regelmatig heen en weer.
Het is de bedoeling dat het grootste gedeelte van het vocht verdampt, dus leg geen deksel op de pan.
Voeg na het verstrijken van de aangegeven tijd de garam masala en het citroensap toe. Schep alles heel voorzichtig eenmaal om.
Dien het gerecht daarna op.
Geef er eventueel blokjes komkommer bij.

Noot: Dit gerecht leent zicht ook prima voor andere groenten, b.v. kleine stukjes sperzieboon.