Champignonsoep

Champignonsoep

350 g champignons
2 aardappelen
1 ui
2 teentjes knoflook
Kruiden kleine snufjes (bieslook, peper, dille,tijm, peterselie)
2 dl room
enkele klontjes boter
1 snufje knoflookpoeder
peper
zout

4 bouillonblokjes in een pan water opzetten
Schil de aardappelen en rasp ze fijn en doe dit bij de bouillon
Schenk de room idem bij de bouillon
Kruiden toevoegen naar smaak
1 ui en rasp deze fijn
Verhit een koekenpan. Smelt er een klont botertje in en bak de ui iets aan,
hierbij doe je de knoflook -idem geraspt.
Maak de champignons schoon. Gebruik hiervoor bv een borsteltje . Snij de champignons in fijne plakjes en laat
ze even meebakken in de koekenpan. Beetje peper en zout op de champignons doen.
Hierna doe je alles bij de bouillon en laat dit even een tijdje zachtjes pruttelen