Soep

Champignonsoep met Hans

Champignonsoep met Hans

Wat heb je nodig…?

Klont roomboter (50 gr)
Doos champies
uitje
Teentje knoflook
2 eetlepels bloem (of maizena of bindmiddel)
Scheut melk of room
Witte wijn
3 boulionblokjes
anderhalve liter water
peterselie (liefst vers)
Peper

2 pannen
Staafmixer
wat schepspul

Hoe maak je hier soep van?
Maak de champies schoon (ook de steeltjes)
Snij de steeltje van de champies en bewaar ze en snij vervolgens de rest in plakjes.
Doe de boter in de pan en laat deze een beetje bruin worden.
Doe de champies er bij (zonder stelen dus)
Zelf gooi ik er ook nog wat Worcestershire saus bij voor de smaak, maar dat hoeft niet perse.
Laat dit met de deksel op de pan ff doorpruttelen tot de champies zacht zijn.
Schep de champies uit de pan (op een bord) met een schuimspaan oid zodat de boter achterblijft.
Doe nu de steeltjes, de ui en knoflook in de pan. FF laten bakken tot alles glazig is.
Doe dan de bloem (of wat dan ook) onder flink roeren in de pan. Begin hierna gelijk met het toevoegen van water (kleine beetjes ineens, niet gelijk de hele plons).
In het begin wordt de prut heel er dik en na de anderhalve liter is het toch weer vrij dun.
Voeg de boulion toe en laat dit ff doorkoken…
maak dan dit spul met een staafmixer fijn (of blender oid). Verbrand je fikken niet en gooi het resultaat in een andere pan. Voeg de champie toe, en een flinke scheut witte wijn, maak op smaak met peterselie en peper.
Weer ff laten doorkoken en pas op het laatst de room of melk toevoegen (hierna niet meer laten koken).

Bon apetiet

Toevoeging van AngelWings

Unox soep kan lekker zijn met een beetje van jezelf en van Unox

Men gooie het blik leeg in den pan
En doe hierbij een klontje roomboter
Peper en dille!
of wat room

Leave a Comment