Biefstuk met pepersaus

Biefstuk met pepersaus.

Benodigdheden:
* 4 lendenbiefstukken van elk ca. 200gr en 4cm dik.
* 4 eetl geplette zwarte peperkorrels.
* zout
* 1 mespuntje cayennepeper
* 4 eetl room
* 3 eetl cognac
* 2 eetl olijfolie
* 50 gr hoeveboter.

Werkwijze:

1. Haal de biefstukken een kwartier voor het bakken uit de koelkast. Dep ze droog en bestrooi ze met wat zout. Strooi de peperkorrels op een bord en druk er de biefstukken aan beide zijden in. Zet de oven op 150°.
2. Verhit de helft van de boter in een ruime pan. Bak het vlees naar wens tussen 3 en 10 minuten aan beide kanten. Giet er de cognac overheen en steek aan. Haal de biefstukken uit de pan zodra de vlam gedoofd is. Schik ze op een schaal en houd ze warm in de oven.
3. Giet het braadvocht weg. Meng 1 mespuntje cayennepeper met de olijfolie en doe dat samen met de room in de pan. Breng aan de kook en meng goed gedurende 1 minuut. Roer er de rest van de boter bij.
4. Giet de saus over de biefstukken en dien ze onmiddellijk op. Serveren met lekkere frietjes en salade

Gerelateerde Berichten