Bami Goreng origineel Indisch recept

Kook de bami alvast

4 stuks bami blokken…
= ongeveer voor 4 personen dit gerecht, maar ook erg lekker voor 2 dagen …

Kipfile 2 stuks in kleine stukjes snijden of knippen
3 tenen knoflook zeer fijn maken
1 uit zeer fijn snipperen
Bak deze met de kipfile
Haal een boemboe van Toko Lien, ”Bami Goreng” (AH heeft dit merk)
Doe de boemboe door het mengsel en zorg ervoor dat alles zich goed vermengd!
Haal gesneden spitskool of snijd er zelf een in fijne stukjes
Voeg dit toe aan het mengel
Samen met wat ketjap manis (zoet)
De spitskool mag niet te zacht worden!
Doe hierna de afgegoten bami bij het mengsel en doe hier wat ketjap bij!
Goed roeren en eet smakelijk!
🙂
Maak er een omelet bij

2 eieren klutsen met 2 theelepels kerrie en wat maggi, flink klutsen en dan in de pan, omkeren nadat de bovenkant droog is

Schaaf een halve komkommer in plakjes met de kaasschaaf
Doe hier wat suiker en citroen bij
Meng dit en geef dit bij de bami goreng!

😉