Aubergine Gerecht

Aubergine Gerecht

Patlican Yemegi:

• 4 aubergines

• 1 eetlepel zout

• 3 tomaten

• 1 ui

• 1 paprika

• 1 groene peper

• 6 teen knoflook

• 1 eetlepel tomatenpuree (Turks: salça)

• 5 eetlepels olijfolie

• 400 ml water

• 3 theelepels paprikavlokken

• 2 theelepels zout

• 3 theelepels zwarte peper

 

Bereiding Patlican Yemegi:

• Begin met het schillen van de aubergines, snijd deze vervolgens in grove stukjes en strooi hier 1 eetlepel zout overheen:

 

 

• Snijd de peper en paprika ook in grove stukjes.

• Snijd echter de uien, knoflook en tomaten in kleine stukjes:

 

 

• Zet een pan op het vuur, doe de zonnebloemolie erin en wacht tot deze heet is.

• Doe de bovenstaande ingrediënten (behalve de tomaten) in de pan, samen met de 3 theelepels paprikavlokken en zwarte peper en 2 theelepels.

• Roer dit geheel gedurende 5 minuten. Doe dan de deksel op de pan.

• Laat de pan nu voor 5 minuten en voeg de tomaten als laatst toe zodat deze bovenop liggen:

 

 

• Doe wederom de deksel op de pan en zet het vuurpitje op een lage stand.

• Doe nu tomatenpuree in een apart kommetje en meng dit met koud wate:

 

 

• Giet dit sausje vervolgens in de pan:

 

 

• Zet het vuurpitje nu weer op de hoogste stand, doe de deksel op de pan en wacht tot het gerecht gaat koken.

• Als het eenmaal is gaan koken, zet je het vuurpitje op een lage stand en dien je het nog 15 tot 20 minuten na te laten koken op een lage stand.

 

http://www.turksekok.nl/2038/patlican-yemegi

 

In Iran doet men bij dit gerecht

Citroen

(Vaak gedroogde citroen, in stukken drukken)

En gele linzen erbij een handje vol

 

Heerlijk recept met rijst erbij!