Aardappelschijfjes met knoflookdip


1,3 kg aardappelen ongeschild
(bv miniopperdoesjes)
2 el olijfolie
1 teen knoflook = uitgeperst
2 thlp zout

voor de aardappels

Knoflookdip maak je als eerste!
2 bollen knoflook!!!
Olijfolie 1 etlp
5 el zure room of uitgelekte yoghurt ( neem griekse)
4 etl mayonaise
paprikapoeder naar smaak
en zout

———
Haal de tenen van de knoflookbollen
Leg de knoflook tenen in een ovenschaal met olijfolie op de bodem en doe deze in de oven
schud de tenen wel even door de olie heen

25 minuten in de oven (200 graden) tot de tenen zacht zijn geworden

Haal de schaal uit de oven en laat dit afkoelen
Pel de tenen knoflook, wat nu gemakkelijk gaat
leg ze in een schaal en doe er wat zout op
prak ze fijn met een vork
doe de mayonaise en de zure room erdoor
breng op smaak met zout en paprika poeder

Bak de aardappeltjes in olijfolie
inclusief de knoflook en het zout
schep dit goed om

serveer deze aardappeltjes met de knoflookdip