Aardappelen AngelWings

Aardappels zelf schillen?

Natuurlijk geen kant en klare. (Smaken ook niet echt hé?)
Even een ”kilootje” schillen deed men vroeger ook.

Je weet dat je hier bv wel  3 dagen van kunt eten?

Dag 1: Maak van een deel gekookte aardappels aardappelpuree,
Aardappels stampen met wat melk en een klontje boter, en doe er daarna wat nootmuskaat op.

De rest van de aardappels die al gekookt zijn doe je na afkoelen in de koelkast…

Dag 2: Kun je de aardappels opwarmen, zijn al kant en klaar.

Dag 3: Bak de aardappels lekker op, snij ze in plakjes of blokjes, doe er kruiden bij naar smaak,…
Bv paprika poeder, dit maakt de aardappels lekker bruin en ze smaken dan ook lekker ”door”bakken.
Kerriepoeder is idem lekker dus dan alleen kerriepoeder met wat zout, of alleen paprika poeder met wat zout.
Verder kun je zelf kijken wat jij lekker vindt bij de gebakken aardappels.
Bv tijm, rozemarijn, ik ben daar zelf niet zo dol op maar sommigen vinden dat erg lekker,
Je kunt ook bieslook erbij doen, met wat zout.
Griekse kruiden van de AH met wat zout.
Oregano kan ook met wat zout.

 

Mijn opa had soms midden in de nacht honger, hij moest dan iets eten en dan ging hij vaak naar beneden en bakte dan aardappels!
Uiteraard alleen in echte boter, roomboter dus.
(Koop een pakje goedkope roomboter, 1 euro, doe hier niet te ruig mee, gewoon een klein klontje roomboter gebruiken is genoeg, maar alles smaakt beter, 
roomboter is gezonder dan die andere rommel, dik wordt je er niet van, want je gebruikt minder dan van de goedkopere rommelbakmargarines!
Mijn oma was heel erg anti margarine dat kreeg je in de oorlog en dat noemde men toen al wagensmeer. 
Rotzooi was dat, dus hoe dan ook alleen roomboter mocht want dat was het enige dat nog zuiver was qua voeding, gelukkig is men er uiteindelijk op teruggekomen wat men jaren geleden
bedacht had, nml dat roomboter slecht zou zijn. Niets is minder waar, roomboter is gezonder dan die andere rommel en mijn oma had alweer gelijk!)

Leave a Comment